Funcionament

Plantilles

Les plantilles estan formades per 20 jugadors a escollir entre Premier League, Serie A, La Liga i la Bundesliga, amb la única restricció que no poden ser escollits més de dos jugadors del mateix equip (restricció tan sols aplicable durant el DRAFT d’estiu, no durant la temporada en funcionament, que ja es podran fitxar els jugadors que es desitgin d’un mateix equip) i es disposara d’un pressupost de 550M. Es poden escollir en tot moment jugadors de fora de les 4 lligues però, fins al tancament de la finestra de mercat real, no es permetran canvis de jugadors que no hagin fitxat per un dels equips de les 4 lligues, cas en el qual se li permetrà realitzar el canvi per un jugador de la mateixa posició i valor màxim que el jugador fitxat a canviar.

Les posicions i els valors dels jugadors els marca la web Transfermarkt.com en la seva versió internacional (la de l’icona amb la bola del món). Cap altra versió (ES, UK, DE, etc) serà vàlida. La distribució de posicions és la següent:

P1 (Goalkeeper) x 2

P2 (Centre Back, Left/Right Back i Defensive Midfield) x 6

P3 ( Central Midfield) x 2

P4 (Left/Right Midfield, Attacking Midfield, Left/Right Wingers i Second Striker ) x 7

P5 (Centre-Forward) x 3


Alineacions

Hi ha dos tipus d’alineacions:

1).- Ordre de la plantilla.

Aquesta alineació consta de col·locar l’ordre de la teva plantilla a la pestanya “ORDENACIÓ DE PLANTILLES”, de manera que els suplents t’entraran per ordre quan els teus titulars no disputin la jornada. La plantilla la pots reorganitzar cada setmana com et vingui de gust.

2).- XI inicial.

Per a realitzar l’alineació de la jornada tan sols has de configurar el teu onze a la fitxa personal del teu equip a la pestanya “XI”, seleccionant els jugadors que desitges.

L’XI titular haurà d’estar composat per:

P1

P2, P2, P2

P3

P4, P4, P4, P4

P5, P5

Aspectes a tenir en compte a l’hora de realitzar l’alineació:

Els seus respectius suplents entraran sempre seguint l’ordre preestablert pel fantasista prèviament.

Existeixen únicament dues excepcions en les quals es pot cobrir la baixa d’una posició per una altra:

En cas que no entrin suficients P5 (dos), entraria el primer P4 disponible (és a dir, el primer jugador que no entri ja com a P4 aquella jornada i que hagi jugat en el seu partit). Paral·lelament, en el cas que no entrin suficients P3 (un), entraria un P2.

Per tant, es pot donar el cas extrem en què l’alineació estigui formada per 1P1, 4P2 i 6P4.

Les alineacions es tanquen, per defecte, una hora i mitja (1:30h) abans del primer partit puntuable de la jornada (és a dir, en cas que hi hagi jugadors draftejats d’algun dels dos equips) o, en darrera instància, a les 19h dels divendres. L’hora de tancament estarà disponible a la fitxa del fantasista.

Les fitxes per realitzar les alineacions de la jornada romandran obertes i editables des del tancament de l’alineació de la jornada prèvia fins al tancament de l’alineació de la jornada en qüestió.

Si algun cop et trobes oberta l’alineació per a la jornada en horaris irregulars, aprofita-ho si vols. Sota cap concepte ni excepció s’obrirà l’alineació per editar-la un cop tancada, ni la dirigència acceptarà posar als titulars enlloc del fantasista abans o després de tancar-la, donat que suposaria una càrrega de treball que la dirigència no està disposada a portar.


Participants

Descendeixen els dos darrers classificats de la Lliga.

Cal tenir present la classificació de la Copa, la qual pot fer variar la classificació de la Lliga i provocar-hi terrabastalls en les posicions de descens.